Nieuwsbrief september 2016

 

logo Kudde van AnlooDE KUDDE VAN ANLOO
NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2016

Het is alweer september. We hopen nog van een mooie nazomer te genieten, waarbij de natuur straks weer voor een mooi kleurenpalet gaat zorgen. Een mooie periode om te genieten van het Drentse landschap, de natuur en onze kudde Schotse Hooglanders. Met 34 dartelende kalveren, is het een lust voor het oog. Een fikse uitbreiding van de Kudde en we verwachten er nog meer. Als onze verwachtingen uitkomen, zullen er nog zo’n 20 stuks volgen.

Het natuurvlees van het Schotse Hooglandrund vraagt om het gebruik van mooie kruiden en specerijen. Daarom kiezen wij voor biologische kruiden waarbij beheersing van E-nummers, allergenen, suiker en zout centraal staan. Inmiddels zijn er gemarineerde steaks, spiezen en mini-hamburgers in ons assortiment opgenomen, waarbij al gebruikt wordt gemaakt van deze biologische kruiden.

Langzamerhand zal de overstap gemaakt worden naar biologische kruiden. Voor ieder product moet beoordeeld worden, welke kruiden het beste toegepast kunnen worden. Dit is een kwestie van proeven, aanpassen en nog eens proeven. Pas als we tevreden zijn over het resultaat, zal het in de winkel gepresenteerd worden.

Landwinkel “De Grazerij” heeft weer een aantal producten aan haar assortiment toegevoegd, o.a. een heerlijke biologische olijfolie van Cretan Mythos. Deze extra virgine olie kan zowel in salades gebruikt worden als voor bakken en braden. Ook een olijfolie van Valderama, de “Smoked Arbequina” is een mooie aanwinst. Een olie die een rooksmaak brengt aan uw vlees of dressing.  Om in Schotse sferen te blijven hebben we een aantal verschillende smaken fudge in ons assortiment. En zoals een klant in de winkel het zo mooi zei: “het smelt op je tong”.

De voorbereidingen voor de kookworkshops zijn in volle gang. Kokerij Suytvelde gaat deze avond verzorgen. De workshop vindt plaats in een mooie, authentieke boerderij in het dorpje Zuidvelde (tussen Assen en Norg). Het vlees van de Schotse Hooglanders zal centraal staan in deze workshop. Op vrijdag 23 september en vrijdag 28 oktober starten we om 18.00 uur. In kleine groepjes worden verschillende gerechten bereid, welke aan het eind van de avond natuurlijk geproefd zullen worden. De workshop duurt ongeveer 4 uren. Per avond kunnen er maximaal 12 personen deelnemen.   Opgave kan in Landwinkel “De Grazerij” of per mail
natuurvlees@kuddevananloo.nl.
De kosten voor de workshop bedragen € 47,50 per persoon inclusief drankjes. Het belooft een gezellige, leerzame en smaakvolle avond te worden. Nieuwsgierig naar de locatie? Kijk op www.kokerijsuytvelde.nl.

We hopen u binnenkort weer te ontmoeten, bij de kookworkshop, tijdens een veldbezoek of bij ons in de winkel. U kunt natuurlijk ook onze website bezoeken www.kuddevananloo.nl.

 

Bert & Petra Bouwman